AP rannallaMinua ovat kiinnostaneet filosofiset kysymykset maailmaan ja omaan olemassaolooni liittyen jo pienestä pojasta lähtien. Olen aina lukenut paljon ja opiskellut esimerkiksi filosofian, psykologian ja yhteiskuntatieteiden alueelle osuvia aiheita. Kuitenkaan pelkkä älyllinen pohdinta ei minua ole pystynyt tyydyttämään, vaan olen hakenut myös kokemuksellista väylää näiden asioiden tutkimiseen.

Kehon ja mielen parissa olen työskennellyt viime vuosituhannelta alkaen esimerkiksi kamppailulajien, meditaation ja joogan parissa. Eniten minua on viehättänyt suoran yhteyden hakeminen siihen joka kokee, elää ja havainnoi tätä maailmaa minussa itsessäni. Niinpä erilaiset sisäisen työskentelyn muodot ovat tuoneet minulle kaikkein mielenkiintoisimmat haasteet.

Mindfulness / tietoisuustaidot on yleisnimitys, jolla viitataan viime vuosikymmeninä paljon huomiota saaneeseen tietoisuustaitoharjoitteiden tutkimukseen ja soveltamiseen ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa. Mindfulnessia käyttävät terveydenhuollon ammattilaiset työkaluna erilaisissa terapeuttisissa sovellutuksissa (esim. MBSR, MBCT, DKT), mutta mindfulness on myös suosittu nimike terveyttä ja hyvinvointia edistäville kehon ja mielen yhdistäville terveysharjoitteille.

Omassa lähestymistavassani mindfulnessiin nojaan vahvasti aiheeseen liittyvään psykologiseen tietoon, sekä tieteelliseen tutkimukseen. Lähestymistapaani voisikin pitää psykologis-filosofisena. Lähestyn tietoisuustaitoja mm. psykofyysisen terapian ja funktionaalisen kehotietoisuuden, sekä refleksiivisyyden ja dialogisuuden näkökulmista. Käytännössä käytän työskentelyssä paljon kehollisia, mielen sisäisiä ja myös vuorovaikutteisia harjoitteita.

Olen harjoitellut ja opiskellut tietoisuustaitoja 2000-luvun alusta saakka, sekä opettanut tähän liittyvää työskentelyä yli 15 vuoden ajan. Olen kouluttanut ammattilaisia tietoisuustaitojen hyödyntämisessä asiakas-, ohjaus- ja esimiestyössä. Koulutuksiini on osallistunut mm. psykoterapeutteja, lääkäreitä, psykologeja, kuraattoreita, sosiaalityöntekijöitä, psykiatreja, työnohjaajia, asiakaspalvelijoita, esimiehiä, HR-ammattilaisia, yksityisyrittäjiä ja vanhempia.

Myös omat uravalintani ovat heijastelleet tarvetta kokea maailmaa monipuolisesti. Olen koulutukseltani psykologian maisteri (PsM), teolliseen johtamiseen erikoistunut insinööri (MEng), työnohjaaja ja prosessikonsultti. Opiskelen tällä hetkellä integratiiviseksi psykoterapeutiksi.

Työelämässä olen toiminut paljon organisaatioiden ja ryhmien parissa kehittäjänä, valmentajana ja esimiestehtävissä, sekä yksilötyössä mm. työpsykologina ja työnohjaajana.

Olen kirjoittanut tietokirjoja tietoisuudesta ja meditatiivisesta työskentelystä: mm. Mielen laboratorio – tietoisuustaidot ja taitava vuorovaikutus (Basam Books, 2019). Muita kirjoituksiani voit lukea blogeistani: fractalsauna ja dialogisuus.

Advertisement

12 kommenttia artikkeliin ”Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s